tisdag, juli 13, 2004

Outgrundliga vägar

Att George W Bush och hans anhängare har goda kontakter med högre makt är förvisso något de själva påstått länge, men jag alltid har betvivlat.

Den notoriskt humoristiske besserwisser-bloggaren John Eje Thelin, som skriver Gärningsmannaprofilen, har dock fått erfara att högerns makt är vittomfattande.

Eller så har han bara otur.

För någon vecka sedan greps ju Thelin av blog-rage gentemot den till Timbro knutne bloggaren Dick Erixon. Uppenbarligen är det Erixons i Thelins ögon fullkomligt kravlösa underdånighet mot imperiet Bush, i kombination med allmän vårdslöshet med översättningar och skiljetecken, som fått Thelin att starta Dicktum - vad jag vet den första bloggen i landet med enda syfte att driva gäck med en annan bloggare.

Och ibland är det riktigt kul. Personangreppen är är ganska raffinerade, exempelvis:

"Vore det nån annan än Dick kunde man tro att det var en medveten taktik..."

John Eje Thelin blir som roligast när ett seriöst politiskt ställningstagande avslutas med klagomål på interpunktionen:

"Och är man jag, så undrar man hur en betald journalist och skribent kan glömma ett frågetecken efter en frågesats."

Eller som när Thelin kommit underfund med att Erixon inte hackar html särskilt bra:

"Erixons sida har ett frameset som består av två sidor: menu.htm och body.htm. Ni får gissa en gång på vilken sida menyn ligger. Den som gissade menu.htm har fel."

Nåväl.

Knappt hade alltså John Eje Thelin startat Dicktum (och, kanske ska tilläggas, deklarerat att han ska flytta till statsministerns kära Katrineholm; oklart om det beror på lojalitet med Partiet, dock) förrän högerns gudomliga vrede drabbade honom.

Eller så har han bara otur.

Thelin har drabbats av Borrelia. Vi beklagar ärligt och innerligt. Fästingar är jordens avskum. Gudmundson kräver därför en FN-resolution som förbjuder fästingar att bedriva biologisk krigföring så att Thelin å det snaraste kan inleda sitt tillfrisknande.