lördag, september 18, 2004

Pauli skola

Dagens viktigaste nyhet är inte att Moderaterna presenterar sin nya skattepolitik (NEP, kallas det visst internt).

Nej, det är nåt helt annat.

Sydsvenska Dagbladet har den:

MALMÖ. En elev vid Pauliskolan greps i går av polisen, misstänkt för hets mot folkgrupp. Enligt personal vid synagogan, som ligger tvärs över gatan, har eleven och flera av hans kamrater skrikit grova antijudiska slagord. Eleven säger till Sydsvenskan att han är helt oskyldig.

Händelsen inträffade vid 11-tiden i går förmiddag. En familj på tre personer, där sonen bar en judisk huvudbonad, kippa, passerade Pauliskolan på väg mot synagogan för att fira det judiska nyåret. Utanför skolan stod ett gäng på ett tiotal elever.

Familjen uppger att pojkarna började håna dem när de passerade. Familjen upplevde situationen som hotfull och sprang över Föreningsgatan till synagogan. Två av pojkarna följde efter och fortsatte att håna den personal som fanns utanför synagogan.

En ur personalen ringde polisen som snabbt var på plats. Pojkarna sprang men en av dem greps vid Konserthuset.
Enligt synagogans personal har det hänt vid flera tillfällen att elever på skolan ropat antijudiska okvädinsord.

Sydsvenska Dagbladet avslöjar dock inte vilken religion förövarna tillhör. Det spekulerade man dock om i detta forum redan igår, vilket antyder goda källor. Ni kan nog gissa. Fredens religion.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(Jag vill samtidigt be om ursäkt till Sydsvenskan för mitt uppenbara brott mot upphovsrättsliga regler ovan - men frågan är så viktig!)