lördag, september 18, 2004

Stamkrogen prisas - 3

Jag har sagt åt er att boka bord. Flera gånger. Här, när Gourmet skrev, och här, när Svenska Dagbladet skrev, till exempel.

Nu säger jag det igen.

Boka bord!

Senast ut i hyllningskören för min stamkrog Dining Club, på Gästrikegatan 3, är Dagens Industri. Deras recension är översvallande, som alla andras.

"Högklassigt", säger rubriken.

Vinlistan har god variation och det är inga problem att låta serveringspersonalen ta hand om vinvalen.Bland förrätterna gjorde vi en väldigt lyckad bekantskap med stuvad kalvbräss med rostad lök.Den kom in på en brioche med små ringar av rostad lök. Kombinationen med löken och den milda och lena kalvbrässen i sin stuvning var sensationellt smarrig.En annan fullträff var kantarellconsumé och rådjursravioli, vars distinkta och lena smak klamrade sig fast i gommen länge.

Varmrätten kastanjeglaserat och baconinlindat lammlägg med brysselkål och potatiskaka var en kaxig sak serverad i mitten på en stor djup tallrik.Lammet var så mört att det nästan föll i bitar. Kastanjeglasyren gav en lätt rostad smak som ackompanjerades perfekt av sältan från baconet.

Vasastan har länge väntat på en restaurang med Dining Clubs ambitioner. Med den hårda konkurrensen i Stockholms krogliv kan vi bara applådera en krog som serverar högklassig mat till mycket rimliga priser.

DI har en poängskala också. Dining Club får 18 av 25 möjliga, fördelat som följer: Mat 4, Meny 4, Miljö 3, Service 3, och Prisvärt 4. Tidigare 18-poängare i Stockholm är Fredsgatan 12, KB, Saline och Undici. Bland krogar som får lägre betyg än Dining Club hittar man Teatergrillen, Mooncake, Il Tempo och PA & co. Och det är ju inga dåliga ställen.

Som sagt: boka bord, så ses vi i baren efteråt.