torsdag, december 14, 2006

Iran försöker lura oss!

I ett genomtänkt provokationsnummer försöker den iranska regimen lura västerlandet att överge principen om yttrandefrihet. I Sverige är vi snubblande nära att gå på den finten.

Svenska Dagbladet har uppmärksammat att en svensk datalärare från Södermalm har deltagit i den iranska konferens som haft som uttalat mål att ifrågasätta förintelsens existens.

I måndags, efter konferensprogrammets lunch- och bönepaus, var det dags för den svenske läraren Jan Bernhoff att stiga upp i talarstolen. I föredraget ”Förintelsens demografi” argumenterar han för att nazisternas folkmord på cirka 6 miljoner judar är en överdriven och påhittad siffra; snarare dog 300 000.

För Åsö vuxengymnasiums rektor Britt-Marie Johansson kom uppgiften om att Jan Bernhoff deltar i Förintelsekonferensen som en överraskning.
– Jag visste inget om det förrän i morse, säger hon.

Enligt schemat är Bernhoff, som arbetar som datalärare, kompensationsledig.
– Läraren gör det här på sin lediga tid, detta är inte någon fortbildning, säger hon.

Men att en lärare på Åsö vuxengymnasium talar vid en konferens med deltagare som franske historierevisionisten Robert Faurisson och ex-ledaren för amerikanska Ku Klux Klan, David Duke, är ”olämpligt”, enligt Britt-Marie Johansson.

– Det rör sig om en konferens med en antisemitisk prägel, som jag inte anser att våra lärare ska delta i. Det handlar om demokratiska värden, som alla människors lika värde, säger hon.

Britt-Marie Johansson ska ha ett möte med Jan Bernhoff när han kommer tillbaka till skolan på torsdagsmorgonen.
Nu kommer man att föra diskussioner om huruvida dataläraren Bernhoff ska kickas från jobbet.

Och det är precis vad Irans jude- och demokratihatande ledargarnityr vill.

De försöker lura oss.

Insatta kommentatorer har förklarat, även i svenska medier (tex i Studio Ett 13/12), varför Iran hållit denna avskyvärda revisionistkongress. Tanken är att Iran ska kunna peka på en västvärldens dubbelmoral. Att islamisterna och jihadisterna i Irans ledning ska kunna säga att Muhammedkarikatyrerna publicerades, inte för att vi har yttrandefrihet, utan för att vi är islamofober. Om vi ger Bernhoff sparken så kommer Iran att kunna säga, med rätta, att det västerländska pratet om yttrandefrihet bara är hyckleri. Att yttrandefriheten bara gäller vissa.

Iran kanske styrs av galningar. Men de är sluga. Revisionistkongressen angriper den svagaste punkten i vår doktrin om yttrandefrihet. Och om vi lockas till den enkla lösningen nu, att sparka en datalärare för att han har obekväma åsikter, så ger vi den iranska diktaturen rätt.

Låt inte detta ske.

Idioten och förintelseförnekaren Bernhoff har en hemsida, där man kan hämta hem hans vanvettiga argument. I förordet till anförandet han höll i Teheran kan man läsa att han fördrevs från Lunds universitet efter sin d-uppsats, vilket naturligtvis var helt rätt.
In may 1997, almost three years after my tour to Auschwitz, I defended my master thesis at the University of Lund, Sweden. The essay was divided in two halves, of which the first half dealt with the different ways established historians had handled The Holocaust Six Million from 1945 and on. The second half proved that historians have told us bizarre stories about several methods of Nazi mass execution methods, all of which have been forgotten today. I also mentioned those stories about soap and lampshades made of human fat and skin, respectively.

Even though my essay offered a half-hearted defence of the established gas chamber stories, the historians and students mostly met me with suspicion and hostility. My career as historian was – of course – ruined as far as I understand it, and I moved to Stockholm eventually becoming a computer teacher. I'm not mourning that any more, since my present work is stimulating and free and since I've got the time to write this paper. Many other historians have come out much worse after having touched this chapter of the past.
Lögnerna har ingen plats på universitetet. Vi har ingen anledning att betala skattepengar för Bernhoffs förvirrade antaganden. Vi har heller ingen plikt att publicera hans sinnesslöa texter. Och vi behöver aldrig någonsin lyssna på galningar som Bernhoff. Det betyder dock inte att han ska förvägras yttrandefrihet.

Läs skiten, konstatera att det är rappakalja, och försvara hans rätt att tycka vad han vill, så länge han inte uppviglar eller stämplar! Vår frihet beror på det.

Uppdatering:

Varken Aftonbladet eller Expressen publicerar lärarens namn. Det är för mig obegripligt. Han har själv sökt sig till offentlighetens ljus, deltagit i en internationell konferens, och publicerat sina bisarra påståenden på den egna hemsidan i eget namn.

Uppdatering 2:

Utmärkte bloggaren Kom till Kritan skriver mest begåvat av alla om frågeställningarna ovan. Obligatorisk läsning!