tisdag, juli 08, 2008

The Farc side

Tillbaks efter semestern. Mjukstartar genom att peka ut Farcs propagandagren i Sverige, Agencia de Noticias Nueva Colombia. På SvDs ledarsida:

Om Anncol brukar man säga att ”den står Farc nära”. Det är sant. Men Anncol står också Sverige nära. Stundtals har denna gerillans propagandagren styrts från Sverige. Från en adress i Stockholmsförorten Hägersten, närmare bestämt.

Det är i Anncol man kunnat läsa att vänsterpartisten och EU-parlamentarikern Jens Holm anser att en terroriststämpling av Farc skulle motverka fredsarbetet. Det är här man kunnat läsa Dick Emanuelsson, ­Latinamerika-korrespondent för bland annat Flamman (och som för övrigt pekades ut av Colombias förvisso tvivelaktiga sändebud i Stockholm som ”Farc-gerillans Europaambassadör”).

Och det är i redaktionsrådet för Anncol som man i flera år kunnat hitta musikern Dror Feiler. Just det, samme Feiler som ville bjuda hit Hamas och som med sin fru gjorde konst av en ­palestinsk självmordsbombare. På något märkligt sätt hänger det ihop.