söndag, augusti 03, 2008

Jihad - nu också på svenska

För ett par dagar sedan såg ett nytt svenskt jihadistforum dagens ljus. Noor At-Tawheed Publications postar martyrvideosnuttar, våldsförhärligande predikningar och religiösa motiveringar till terroristverksamhet.


Bakom forumet står göteborgaren Ralf Wadman, mer känd som Abu Usama El Swede (bloggen har han dragit igång igen också) eller "Ralf Lennart" i Oscar Hedins jihadistdokumentär Det svider i hjärtat. Wadman driver sedan tidigare det slutna forumet Noor och forumet Al Qimmah, som fokuserar på att sprida propaganda för "det heliga kriget" i Somalia, på somaliska och arabiska, men det nya Noor At-Tawheed riktar sig mer till en svensk- och engelskspråkig publik. Till skillnad från i Noor finns en öppen del för oregistrerade besökare, syftande till propagandaspridning.

På sin profilsida citerar Wadman den förre ledaren för Al Qaida i Irak.

Sannerligen så kämpar vi för att göra Allahs ord det högsta, och att göra religionen helt för Allaah.

"Och strid mot dem tills det inte finns mer Fitnah, och all dyrkan [ad-Deen] blir för Allah." [Al-Anfāl: 39]

Så vem som än motsätter sig detta ändamål, eller står i vägen för detta mål – då är han en fiende till oss, och ett mål för våra svärd, oavsett hans namn eller härstamning.

Sannerligen, så har vi en religion som Allaah har sänt ner som en skala och domare. Dess uttalande är avgörande, och dess dom är inget skämt.

Detta är förhållandet vi har med mänskligheten. Och därför är – och all tacksamhet tillhör Allaah – vår standard himmelsk, och våra domar är Koraniska, och våra beslut är baserade på de Profetiska lagarna. Den Amerikanska Muslimen är vår älskade broder, och den Arabiska avfällingen är vår hatade fiende, även om vi kom ut ifrån samma livmoder.

[Shaykh Abū Mus’ab Az-Zarqāwī (Rh)]
Enligt forumets lista finns för närvarande 65 medlemmar. Medlem blir man efter rekommendation, och man ska väl inte förvänta sig att det blir någon raggfest. Deltagarna lovar.
§ 3. Att du inte kommer att skicka någon information som är sexuellt orienterat eller kan uppfattas som onödig beblandning mellan könen.
Och admin bestämmer.
vi har förbjudit uttryck så som ” l o l / l o q / r o f l ” och liknande, eftersom det visar tendenser utav omogenhet och barnslighet, och det kan leda till Fitnah då det görs öppet så att andra könet kan se
Låter kul.

Men nu är det förstås inte menat att vara skoj, utan
att sprida rätta förståelse av islam
vilket uppenbarligen innebär att hylla de jihadkrigare som mycket väl kan anses hota svensk trupp i Afghanistan, eller ett religiöst rättfärdigande av attacker mot de polismän som vi tränat för att bygga upp ett demokratiskt Irak.

Jag börjar allt mer luta åt att det är dags att låta Ralf Wadman utstå en hårdare medial granskning. Att han bedriver politik och söker offentlighet för sina verksamheter är uppenbart, så det torde inte föreligga några hinder att betrakta honom som en makt att granska. Han framstår allt mer som centralpunkten för svensk jihadism, och jag vill påstå att han aktivt motarbetar landets säkerhetspolitik, på ett sätt som i allvarligare väpnade konflikter skulle kunna vara åtalbart. Han är personligen vän med Sveriges förste självmordsbombare in spe, Mirsad Bektasevic, och det faktum att även andra personer i hans direkta närhet sägs ha dragit ut i jihad, gör att det är lätt att misstänka att Wadmans verksamhet fungerar.

Eller som han skrev om senaste nyheterna från Bektasevic häromdagen:
Och nu vill jag uppdatera med lite glada nyheter till mina syskon.

Fick samtal av broder Mirsad i Fredags då han berätta mig dessa goda Nyheter

Våra broder har nu fått efter långväntan papperna från UD och ombedes att skriva på om överflyttning så nu är processen i full gång därför vill jag nu passa på att uppmana mina kära syskon att göra mycket Du´a för att detta skall gå vägen.
Det handlar alltså om att be till gud för att en dömd terrorist, som inte ångrar sina dåd, ska tas till Sverige. Knäppt? Inte om din specifika religionstolkning också är din politiska ideologi, och alla som delar din åsikt därför per definition är oskyldiga, medan alla som inte delar den skall dödas. Och det är exakt det som åsyftas med det koranbaserade Zarkawi-citatet på profilsidan.