tisdag, januari 13, 2009

Rödflaggat

Demonstrationerna i lördags, och socialdemokraternas roll i dem, är ämnet för min text i dagens SvD. Finsmakarna noterar förstås att bilden i papperstidningen, på Lars Stjernkvist under Hizbollahflagg, innehåller en till flagga: Saddam Husseins stjärnbeprydda variant av den Irakiska fanan.

I lördags deltog Mona Sahlin och förre utrikesministern Jan Eliasson i en demonstration där fanor för Hamas och Hizbollah vajade för vinden. Stora flaggor, fullt synliga. I demonstrationen sågs också hakkors. Senare under protestmötet stacks den israeliska flaggan i brand.

I Malmö talade riksdagsledamoten Luciano Astudillo, som sitter i s partistyrelse. På en film från mötet ses tre stora Hizbollahfanor. En man bredvid Astudillo bär terrorledaren Hassan Nasrallahs porträtt på sitt bröst.

I Norrköping deltog förre partisekreteraren Lars Stjernkvist, nu kommunalråd. Han fångades på bild under Hizbollahflagg av bloggaren Erik Svansbo, som också konfronterade Stjernkvist. ”Det var inget konstigt med det”, ska Stjernkvist ha svarat. Också i Norrköping förekom hakkors.
Bilder, bevis och referenser finns i mitt förra blogginlägg om nu någon vill veta mer.