fredag, april 03, 2009

Det du, Adelsohn

Den förre moderata partiledaren Ulf Adelsohn sade upp sin prenumeration på SvD nyligen. Han gillade inte innehållet, bland annat att ledarsidan "regelmässigt kritiserar regeringen".

I arbetarrörelsen jobbar man annorlunda om man inte gillar det som skrivs i blaskan. Om det handlar min lilla kortis på SvDs ledarsida idag.

Som ledamöter i Aftonbladets styrelse har Wanja Lundby-Wedin och Erland Olauson varit synnerligen aktiva, berättar tidningens förre chefredaktör Anders Gerdin i Resumé och Expressen. Enligt Gerdin klagade LO-representanterna på att tidningen var för självständig gentemot ägaren.

”Wanja och Erland ville ha en sosse man kunde lita på som debattredaktör”, säger Gerdin. ”Man tyckte att sossarnas och LO:s synpunkter inte kom fram tillräckligt.”

Bladets självständiga politiska kommentator fann heller inte nåd. ”Synpunkterna på Lena Mellin gick ut på att hon på allmän plats fick framföra åsikter som de tyckte gick stick i stäv med sossarnas och LO:s linje, och avvek från ledarsidans mer vänliga hållning till partiet och LO”

Det är svårt att avgöra för vem avslöjandet är mest genant. För LO eller för AB:s ”vänliga” ledarsida?