lördag, maj 23, 2009

Vänsterextremister misstänks ha infiltrerat MIgrationsverket

Göteborgs-Posten avslöjar att Säkerhetspolisen misstänker att vänsterextremister anställda på Migrationsverkets förvar för asylsökande i Kållered motarbetar polisen och hjälper avvisade att rymma.

"Enligt Säpo arbetar en handfull aktivister med knytning till Antifascistisk aktion och Revolutionära fronten på Migrationsverket i Kållered. De antas ligga bakom rymningar och försök att hindra avvisningar."
Ett av de exempel som tidningen återberättar, ger en bild av hur konflikten mellan de anställda på förvaret och polisen kan te sig.
"Tidigt på morgonen knackade polisen och transporttjänsten på dörren med stöd av en husrannsakningsorder och en styrka på 15-20 personer. Personalen vägrade först att öppna.

- När en kvinna ur personalen till slut öppnade kom en man rusande och skrek 'vem har släppt in polisen?', berättar en av dem som var med.

Väl inne vägrade personal att öppna dörrarna då polisen skulle gå ut med mannen som skulle avvisas. Först när polisen hotade att slå sig ut öppnades dörrarna."
Tidningen pekar specifikt på en medlem i den våldsbejakande extremistgruppen Revolutionära fronten.
"En av handläggarna har i vart fall tidigare varit ledare för Revolutionära fronten i Göteborg.

Han dömdes för våldsamt upplopp i samband med EU-toppmötet i juni 2001. Enligt domen stod han i Vasaparken med knuten näve och ropade "klass mot klass", bar gatstenar och kastade sten mot polisen.

I tingsrätten dömdes han till två års fängelse. I en senkommen men vägledande dom från Högsta Domstolen mildrades straffet till fyra månaders fängelse."