fredag, november 19, 2010

Här hyllas den svenske självmordsbombaren

Budet om att den svensktunisier som kallades Abu Mua'az hade sprängt sig och andra till döds utannonserades först – troligen i lördags eller söndags – på olika jihadistfora på internet. Debattörerna jublade och lyckönskade den nyblivne martyren.

På världens nu största jihadistforum, Al Shamukh, postades då ett mycket kort inlägg av en "Osama Al-Assad" som tillkännagav att han ämnar skriva en dödsruna över den nyblivna martyren – av "tunisiskt ursprung" som "bor i Sverige" och är "gift med svenska" – och samtidigt bad han om hjälp att sprida dödsbudet.

"أسامة الأسد أسامة الأسد غير متواجد حالياً
شامخ محرض
إستشهاد الأخ المجاهد مكرم الماجري التونسي في العراق .. بعملية إستشهادية
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أرجوا النشر
## إستشهاد الأخ المجاهد مكرم الماجري ##
تونسي الأصل مقيم في السويد ومتزوج من سويدية
نفذ عمليه إستشهاديه في العراق ## نرجوا نشر الخبر حتى يعرف أهله بأمره وجزاكم الله خيرا"


Några ifrågasatte dock autenciteten i uppgifterna i tråden, varför "Osama Al-Assad" återkom ett dygn senare, med ett nytt inlägg där han förklarade att nyheten var "bekräftad av bröder", att martyrens familj var underrättad, och där han också listade en rad anledningar till varför detaljer saknades.Samma dag berättade "Osama Al-Assad" i ett inlägg att svensktunisiern enligt ny information dött i ett attentat på den första dagen i Ramadan.Men dödsbudet spreds även på andra sajter. En sökning på google med samma rubrik (إستشهاد الأخ المجاهد مكرم الماجري التونسي في العراق) ger många träffar – även på mainstreamsajter som Facebook.

Nyfiken? Google Translate ger en inblick.