fredag, juni 12, 2015

"Börja göra bomber från simpla grejer från ica eller coop"

Från Michael Skråmos Facebooksida. 
"Börja göra bomber från simpla grejer från ica eller coop". "Spräng några ställen". "Döda en kafir [otrogen]." "Islam är jihad i alla former och vi är här för att dominera hela världen med svärdet".

För första gången uppmanar nu en svensk IS-jihadist till terrordåd på svensk mark, berättar bloggaren Torbjörn Jerlerup.

Göteborgspredikanten Michael Skråmo, också kallad Abdul Samad al Swed eller Abo Ibrahim al Swedi, reste i augusti förra året till Syrien med sin familj och anslöt sig till Islamiska staten. Nu uppmanar han på sin Facebooksida muslimer i Sverige att tillverka egna bomber och attackera godtyckliga civila mål här hemma.

"Det är krig mellan haqq [det sanna] och batil [det falska] och det är dax att vakna och prioritera det som behöves innan det är försent", skriver Skråmo i sin uppmaning, och riktar sig specifikt till sina vänner i den missionerande så kallade Dawah-rörelsen som står på gator och torg i svenska städer. "Muslimer i Sverige kommer bli förnedrade mer". "Så istället för att ta på dig en tshirt och gå till det mest hatade stället för Allah, bara för att stå där och göra dawah, gå dit med en bomb istället".

Varje muslim kan bli en enmansarmé, instruerar Skråmo. "Ladda ner Inspire magazine gå ner handla på ica gör några bomber. Bam du är mujahid [helig krigare]. 1 man army. Spräng några ställen".

Skråmo adresserar särskilt de svenska jihadister som har haft förhinder att resa till stridszonen i Syrien och Irak, och manar dem istället till våldsdåd på hemmaplan.

"Åhhh du som vill joina mujahideen [de heliga krigarna]... Om du är uppriktig och du är stoppad från att komma hit, börja jobba i Sverige... Muslimernas fiende är alla en. Vi mot dem. Ladda ner Inspire magazine börja göra bomber från simpla grejer från ica eller coop välj själv..."

Skråmo uppmanar också till mord på konstnären Lars Vilks. "Döda Lars Vilks snälla någon", ber Skråmo, och understryker att hans religion sanktionerar dödandet av otrogna. "Den som dödar en kafir [otrogen] kommer aldrig få samma plats som han i helvetet. Rädda dig själv från narr [helvetets eld] genom att döda en kafir."

Michael Skråmo, född av norska föräldrar men uppvuxen i Göteborg, har tidigare uppmanat svenska muslimer att ansluta sig till kriget i Syrien. I en videofilm från Syrien manade Skråmo, iklädd kamouflageställ och bärande ett automatvapen, till strid. "Dörren till jihad står öppen för dig", sade han i filmen. "Det är den snabbaste vägen till Jannah [paradiset]". "Hijra [emigration] och jihad är så enkelt, och det kostar inte mer än någon tusenlapp."

Tidigare foto på Skråmo, och barn, från Syrien.
I Sverige var Skråmo känd som predikant i radikala muslimska kretsar. Exempelvis vara han föreläsare hos föreningen Sveriges Förenade Muslimer, som nyligen fick 300000 kronor i statsbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (tidigare Ungdomsstyrelsen) för att bekämpa "intolerans". Sveriges Förenade Muslimer är del av den dawah-rörelse som utgör en radikal väckelse bland svenska muslimer.