onsdag, augusti 19, 2009

Nya tider hos s-kvinnorna

Semestern är över, och idag skriver jag på SvDs ledarsida om Sq2540sthlm.

”Är du tjej i åldern 25-40 och bor i Stockholm?” Det frågar ett nytt socialdemokratiskt nätverk. Kvinnorna i Sq2540sthlm ”arbetar på universitet, med media, i offentlig sektor, näringsliv och med mode.” De arrangerar ”event för grymma brudar i Stockholm som gillar att nätverka”.

Man träffas för after work , i snygga barer som Rival eller Sjögräs, över ett glas vin, för att diskutera politik ”under trevliga former”.

Sq2540sthlm kan också fixa ett ”Politiskt dinnerparty” och erbjuder inte bara ett hembesök från en ung kvinnlig S-politiker, utan ”ett utarbetat koncept som kan vägleda planeringen och som värdinna behöver du bara bjuda in dina vänner och se fram emot en kul kväll!”

I våras anordnades, med anledning av EU-parlamentsvalet, ”ett hållbart modeevent”. På VOTE – in the name of fashion visade unga moderna designers som Matilda Wendelboe och Anna Bonnevier kläder och smycken. Att döma av bilderna på Flickr var det en kul kväll, med bland annat oppositionsrådet i Solna, Johanna Graf, som mannekäng. Och innan besökarna kunde gå hem med sina goodiebags – så klart – hade de också fått höra EU-parlamentarikern Åsa Westlund tala om ”hållbarhet inom EU”.
Missa inte bilderna på Flickr!

Nå. Lyckas tjejerna kan det ju bli ett nytt test för The Babe Theory of Political Movements.