torsdag, oktober 13, 2011

Svenske terroristen Mirsad Bektasevic frisläppt

Den svenske terroristen Mirsad Bektasevic är en fri man. Det uppges i islamistkretsar i Göteborg.

Det är den för terroristbrott dömde – och i högre instans friade – Mohamoud Jama som uppger att Bektasevic släpptes ur svenskt fängelse i maj. Uppgiften förekommer i en diskussion på den islamistiska nyhetskanalen Ummah Nyheter på Facebook.
Mirsad Bektasevic, född 1987 och uppväxt i Kungälv utanför Göteborg, greps 2005 i Sarajevo. Vid razzian hittades 18 kilo sprängmedel, ett självmordsbombarbälte och en videofilm där Bektasevic och hans medhjälpare berättade om sina avsikter. Han dömdes i januari 2007 till 15 år och 4 månaders fängelse för terroristbrott. I juni 2009 överfördes han till svensk fångenskap.
Enligt Mohamoud Jama, som kallar sig Abu Handala på Facebook, är Bektasevic "med Allahs försyn" "redan frisläppt, sen i maj" och alltså "ute sen månader tillbaks".Det kan förstås vara av intresse att veta vilka åsikter och intentioner Bektasevic har idag. Tyvärr har han varit tämligen tystlåten om dessa.

Dock har han under tiden i fångenskap hållit kontakt med den svenske islamisten och propagandaspridaren Ralf Lennart Wadman, alias Abu Usama El Swede, som även besökte honom i fängelset i Bosnien. Genom honom skrev han hem till sina vänner och anhängare och förklarade utan ånger att han var stolt att sitta i fängelse för Allahs skull.
"Jag vet att många av er tror att det är helt förfärligt för mig här i fängelset, men det är inte så. Tvärtom så känner jag mig hedrad för att jag sitter fängslad för Allahs skull.
Gud har slutit ett avtal med dem troende, enligt vilket Han i utbyte för deras liv och egendom lovar dem Paradiset.
Så varje gång när bröder i Jihaad lämnar denna värld, eller blir fängslade av fienden, kom alltid ihåg att detta är Nåd från Allah och ett steg närmare till vinst, för martyrerna väcker Imaan hos andra troende som kommer att fortsätta där vars deras bröder stannade, medans dem fängslade stärker sig själva med kunskap och erfarenhet och tålamodigt väntar på att deras tid ska komma.
Alla dessa prövningar och alla dessa smärtsamma vägar särar dem svaga troenden och hycklarna från dem starka troende och endast dem starka i Tron kommer att segra över shaytans armé och ge seger till Islaam."